2017 vann Martina sin klass på GGN. Kan det vara dags i år igen? Foto: SVT

Reimander redo för GGN

Publicerad

Martina Reimander från Vikbolandet är en av de elitförare som tar båten till ”ön” för att köra endurotävlingen Gotland Grand National. I år blir det annorlunda för förare och team på grund av coronasmittan.

När SM-serien avslutades fick Martina Reimander en bronspeng med sig. Vann gjorde en annan östgötaförare, Hanna Berzelius från Ljungsbro. Nu väntar alltså det som är något av endurosportens motsvarighet till skidornas Vasalopp.

– I år får vi bara ha med en servicepersonal, berättar Reimander.

Tidigare har det funnits möjlighet att flera personer som hjälper till vid tankstoppen. I år sätter corona stopp för det. Arrangörerna vill av förklarliga skäl att så få personer som möjligt ska röra sig i tävlingens bandepå.

Martina Reimander har tillsammans med sin syster, Emilia, kört ett antal Gotland Grand National. 2017 vann Martina tävlingen med Emilia på andra plats. De två senaste åren har Hanna Berzelius vunnit.

I år kör inte Emilia på grund av efterhängsna ryggproblem. Hon gjorde ett försök i den första SM-deltävlingen men ryggen sade ifrån. I depån finns pappa Rickard men på banan är det Martina som får försvara familjefärgerna i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.