Karin Lång, rektor på Rosendalsskolan i Linköping. Foto: SVT

Rektorn: ”Vi hade änglavakt”

Publicerad

51 förskolebarn från Rosendalsskolan i Linköping var med på den buss som igår kraschade in i en viadukt. En händelse som kunnat sluta i en stor tragedi.

– Jag tänker att vi hade änglavakt. När jag kom till olycksplatsen och såg bussen så hade jag tankar om hur många jag skulle hitta där, säger Karin Lång, rektor på Rosendalsskolan.

En del barn ville inte gå till skolan idag efter det som hade hänt. Men de flesta kom, några med sina föräldrar som stöd.

Får stöd av personalen

I skolan togs de emot av väl förberedd personal.

– En del barn visar att de är oroliga när man frågar dem. Många barn har saknat vantar och mössor, någon har saknat en sko. Då gör det att det blir tråkigt. Men jag och min kollega har varit ute och pratat med alla barnen. Vi har också haft stöd av socialen som stöttat under morgonen när vi träffat barnen och deras föräldrar, säger Karin Lång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Busskrasch i Linköping

Mer i ämnet