Linköpings universitet. Foto: Axel Brantemo/SVT

Riksantikvarieämbetet fördelar forskningsmedel – Linköpingsprojekt får pengar

Uppdaterad
Publicerad

Riksantikvarieämbetet har beslutat hur forsknings- och utvecklingsmedlen för 2022 ska fördelas. Bland annat berörs ett projekt vid Linköpings universitet.

Totalt handlar det om cirka 14,75 miljoner kronor som ska fördelas till kulturarvets digitalisering och kulturav och klimat, samt till de centrala museerna.

Ett projekt som tilldelats medel är Kulturhistoriska museer, skolan och digitala läranderesurser vid Linköping universitet. Projektet är intriktat på att öka museernas användning av digitala lärarresurser riktade mot skolan. Totalt omfattar medlen 1 117 945 kronor till det projektet.

− Riksantikvarieämbetet bedömer att digitaliseringen av kulturarvet är den viktigaste frågan inom museiområdet idagSom ansvarig myndighet ska vi ge ledning och stöd som driver museerna mot gemensamma, hållbara lösningar för ett effektivt bevarande och ökad tillgänglighetsäger Eric Fugeläng som är avdelningschef för Riksantikvarieämbetets avdelning för kulturarvsutveckling i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet