Bert Robertsson är klar som ny tränare för LHC Foto: Robert Granström/TT

Nye LHC-tränaren: ”En stad med supportrar som längtar efter framgång”

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det bekräftat: Bert Robertsson tar över som tränare i Linköpings HC efter sparkade Tommy Jonsson.

44-årige Bert Robertsson kommer närmast från Skellefteå där han mestadels varit assisterande tränare. Robertsson har varit en del av Skellefteås tränarstab sedan 2011 och därmed varit med under hela klubbens storhetstid som bland annat gett SM-gulden 2013 och 2014.

Innan årets säsong tog slut stod det klart att Robertsson inte skulle bli kvar i Skellefteå och han kopplades tidigt ihop med Linköping. Under onsdagen avslöjade Expressen att allt var klart, något som också bekräftades av källor till SVT Nyheter Öst – och klockan 16:00 blev det också officiellt.

Linköping

”Vi gör en omstart i föreningen”

Sportchefen Niklas Persson är nöjd med tränarvärvningen.

– Det känns väldigt kul att få berätta den här nyheten. Vi gör en omstart i föreningen och jag känner att Berts ledarskap och syn på hockey går hand i hand med hur jag ser på det. Vi får in en ledare som är väldigt engagerad och passionerad i sitt ledarskap, han är tydlig i vad han vill göra och det känns som helt rätt väg för oss att gå, säger Persson i ett pressmeddelande.

Mål att nå SM-final inom tre år

Robertsson ersätter därmed Tommy Jonsson som fick sparken dagen efter den sista grundseriematchen när det stod klart att LHC skulle missa SM-slutspelet.

– För mig, som har tittat utifrån, så är LHC en klubb med bra förutsättningar. Det är en hungrig förening och en stad med supportrar som längtar efter framgång och jag känner att jag kliver in i en härlig situation. Det finns redan ett bra team kring laget med de övriga tränarna och en juniorsida som har väldigt hög kompetens, säger Robertsson.

Nu har klubbens vision om att nå SM-final inom tre år satts i verket. Robertsson är tänkt vara mannen vid rodret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet