Jenny Jägerfeld har sålt filmrättigheterna till sin roman ”Blixtra, spraka, blända!” från 2018. Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

Jenny Jägerfelds roman blir film

Publicerad

Skärblackabördiga Jenny Jägerfelds första vuxenroman ”Blixtra, spraka, blända!” ska bli film.

För regi och manus står Ylva Forner som vill utforska ”en ny typ av blommig och utmanande exhibitionistisk feminism, gränslöshet och kvinnlig vänskap – allt insvept i rosa vulkanrök” förklarar hon i ett pressmeddelande.

Romanen kom 2018 och handlar om det litterära stjärnskottet Penny Löwe, strax över 20 år som bränt hela förskottet till nästa bok under en vistelse i London tillsammans med sin idol, den skånska Youtubestjärnan Lola. Viktiga teman är destruktiv vänskap och kreativa låsningar.

”Jag vill göra en film som utforskar de stora frågorna om kreativitet och kall, konstnärskap och vad äkthet egentligen är”, säger Ylva Forner i pressmeddelandet.

Norrköping

Filmen ”Blixtra, spraka, blända!” beräknas ha premiär 2024.

Se ett videoklipp när Jenny Jägerfelt var på besök ”hemma” i Skärblacka här nedanför:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet