Alex Lithander och L von Orten framför husvagnsstudion. Foto: SVT

Rullande studio på plats i Visby

Uppdaterad
Publicerad

En ovanlig husvagn syns just nu i Visby. Det är i själva verket en flyttbar film- och musikstudio där ungdomar kan få förverkliga sina idéer.

Projektet drivs av organisationen Turning Tables som vill stärka självkänslan hos ungdomar med hjälp av ljud och bild.

Den färgglada husvagnen är ute på turné i Sverige och har nu kommit till Visby där den funnits på plats utanför ungkulturhuset ”Fenix” i tre dagar. Förutom organisationen Turning Tables så står Region Gotland och ABF Gotland bakom satsningen när den genomförs på ön.

Gotland

Får hjälp med att få ut sin kreativitet

I husvagnen hjälper de engagerade från Turning Tables ungdomarna med texter och dikter och att producera musikvideos och låtar.

– Det är otroligt kul att kunna ha sådana här projekt och organisationer som visar att det finns mer man kan bygga med. Och i det här fallet, att kunna få mentorskap från professionella som man kan bolla med, det gör hela skillnaden, säger Alex Lithander, ungdomslots inom Region Gotland.

Se mer i videoklippet här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet