Foto: Google Earth/SVT

Rullskidåkare dog i olycka utanför Åtvidaberg – polisen söker grå bil

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern avled efter en smitningsolycka söder om Åtvidaberg på tisdagskvällen. Mannen ska ha färdats på rullskidor.

Olyckan inträffade utanför Åtvidaberg på länsväg 134 mot Kisa och ambulans, polis och räddningstjänst larmades till platsen vid 19-tiden.

Mannen var hemmahörande i östra Östergötland och han avled på platsen. Anhöriga är underrättade.

Åtvidaberg

Polisen utreder händelsen som smitning från trafikolycka, grov vårdslöshet i trafik och vållande till annas död.

Söker grå Skoda

Efter vittnesuppgifter söker nu Polisen efter en grå Skoda som ska ha setts lämna olycksplatsen. Den ska enligt deras uppgifter vara skadad i fronten och har troligtvis även en trasig framruta. Polisen planerar att kontakta alla fordonsägare med bilar av typen Skoda i närliggande område för att få tips.

Polisen önskar också kontakt med en lång smal man i 70-årsåldern som kan ha viktiga vittnesuppgifter.

Under räddningsarbetet stängdes vägen av i båda riktningarna.

RÄTTELSE: Enligt initiala uppgifter från regionen, räddningstjänst och polis skulle den omkomne mannen ha färdats på en elsparkcykel, samt vara hemmahörande i Kalmar, vilket inte visade sig stämma.

Det var i denna kurva på länsväg 134 utanför Åtvidaberg som mannen blev påkörd på tisdagskvällen. Foto: Per Svensson Borrud

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åtvidaberg

Mer i ämnet