Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kristina Edlund (S) vill införa narkotikahundar på skolorna i Linköping. Annika Krutzén (M) ställer sig frågande. Mer om det i videon. Foto: SVT/TT

Politiker vill höja säkerheten i Linköpings skolor

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Linköping föreslår nu att säkerheten kring skolorna i Linköping ska stärkas. Detta efter dödsskjutningarna i staden och en rad incidenter vid skolorna. Förslaget välkomnas av majoriteten.

Socialdemokraterna i Linköping föreslår insatser för att motverka skadegörelse och narkotikaförsäljning. Därför föreslår de ett införande av kamerabevakning, väktare, narkotikahundar och ett starkare skalskydd.
De vill även placera socialsekreterare i skolorna för att fånga upp elever med stora problem tidigare.

– Vi ser att kriminaliteten i samhället även påverkar skolan och vi vill att elever och föräldrar ska känna sig trygga, säger Kristina Edlund (S), kommunalråd i opposition i Linköping.

En viktig fråga just nu

Förslagen välkomnas av styrande politiker men Annika Krutzén (M) menar att det är viktigt att inte dra alla skolor över en kam. Hon menar också att vissa av förslagen redan ses över.

– Utökad kamerabevakning är något vi ser över just nu, men då är det mer generellt. Att öka säkerheten och tryggheten är en av våra viktigaste frågor, fortsätter hon.

I videon ovan diskuterar kommunalråden frågan om narkotikahundar i skolan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet