S i Linköping vill erbjuda fler ”nattis”

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Linköping har lämnat in en motion till det borgerliga minoritetsstyret om att bygga ut dygnet runt- omsorgen i Linköping.

Barnomsorg på kvällar, nätter och helger erbjuds på Solhaga i Ryd i Linköping. Där finns plats för ett 40-tal barn mellan ett och 12 år gamla, men enligt partiet är kön lång och verksamheten behöver byggas ut.

– De föräldrar som förlitar sig på dygnet runt- omsorgen arbetar ofta i yrken som är otroligt viktiga för att samhället ska fungera. Sjukvården, polisen, brandkåren och omsorgen är några exempel. En utbyggnad av dygnet runt- omsorgen bidrar till att hjälpa dessa viktiga yrkesgrupper, säger Elias Aguirre (S) kommunalråd i opposition.

25 barn i kö

Vidare säger han att det idag står 25 barn i kö för dygnet runt- omsorg i Linköping.

– Men jag har anledning att tro att det finns ett ännu större behov, säger Elias Aguirre (S) till Svt Nyheter Öst.

Handlar det här om att bygga ut befintlig verksamhet?

– Det är ett alternativ. Ett annat alternativ är att starta en ytterligare enhet, det beror lite på hur förutsättningarna ser ut, säger Elias Aguirre (S).

Detta är också viktigt för de personer som idag står utanför arbetsmarknaden, säger han vidare.

– Det skulle underlätta för de personer som idag står utanför arbetsmarknaden de skulle öka deras chans till jobb, då det oftast handlar om pass med obekväma arbetstider, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.