(S) kliver in i maktens korridorer

Publicerad

I Ödeshög ska Socialdemokraterna för första gången få en ledande roll i kommunen. KD och Centern har valt att kliva över blockgränserna efter att samarbetet med Moderaterna fallit samman.

Aldrig förr har Socialdemokraterna varit med och bildat majoritetsstyre i Ödeshög, något man nu går in i med stolthet.

– Vi fick frågan om vi ville bilda koalition och vi känner oss stolta över det. Vi vill vara med och ta ansvar, säger Anders Karlsson (S), lokal ordförande.

– Vi står inför stora utmaningar, inte minst när det gäller integration och ekonomi. Och det kräver att vi har stabilitet och arbetsro, säger Annicki Oscarsson (KD), ordförande i kommunstyrelsen. 

På riksdagsnivå är det stora ideologiska skillnader mellan Kristdemokraterna och Socialdemokraterna. Men i Ödeshög får inte ideologi stå i vägen, menar Annicki Oscarsson.

– I den kommunala politiken är det ju kommuen som är det viktiga. Då får man vara pragmatisk och hitta lösningar. Politiskt har vi nog samma mål, vi jobbar för Ödeshög, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer