Christer Segerstéen (M) föreslås bli ny ordförande för kommunstyrelsen i Kinda. Hör honom i klippet. Foto: Mimmi Moberg/SVT

S tvingas bort när det politiska styret spricker i Kinda

Uppdaterad
Publicerad

Liberalerna och Centern klipper banden till Socialdemokraterna i Kinda. De kommer i stället nominera moderaten Christer Segerstéen som ny ordförande för kommunstyrelsen, någon som Corren först rapporterade om.

Samarbetet kraschlandade ungefär en månad efter att kommunens budget klubbades. Och det är just budgeten de tre styrande partierna inte kan komma överens om.

Anders Ljung (C) säger till tidningen att budgetarbetet är grundläggande för att kunna jobba vidare och när det inte fungerar går det inte längre.

Kinda

Ekonomi i balans

En ekonomi i balans ska vara den viktigaste frågan för den nya Alliansen i Kinda. C och L menar att de har ett gemensamt synsätt tillsammans med Moderaterna.

Lars Karlsson (L) uttalar sig i Corren om att det är ett misslyckande att styret spricker, men att L och C måste ta ett ansvar för att finna en fungerande konstellation.

En skattehöjning på 50 öre är beslutad och ligger enligt Segerstéen kvar. Hör mer om detta i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kinda

Mer i ämnet