Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Så förändras kommunfesten i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Var fjärde år har medarbetarna i Norrköpings kommun bjudits på en tackfest som hyllning till deras arbetsinsatser. Vi har tidigare berättat om att det borgerliga styret velat förändra kommunfesten. Nu kommer resultatet.

Kommunen kommer erbjuda ersättning för restaurangbesök alternativt catering, vilket de menar underlättar för verksamheten, som själva kan planera tillfället. Dessutom menar de att detta kan stärka det lokala näringslivet.

– Det viktigaste för mig som ansvarig för personalfrågor i Norrköpings kommun är att den uppskattning vi ger genom en fest kommer så många medarbetare till del som möjligt, säger Eva-Britt Sjöberg, ordförande i personalutskottet och vice-ordförande i kommunstyrelsen i ett pressmeddelande från kommunen.

Total kostnad beräknas till runt 4 miljoner kronor och antalet anställda cirka 12 000.

SVT Nyheter Öst har tidigare berättat om kommunfesten, som det ryktades om skulle ställas in. Kommunalrådet Eva-Britt Sjöberg (KD) kommenterade ryktet om den inställda festen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunalrådet Eva-Britt Sjöberg (KD) kommenterar ryktet om den inställda festen i klippet. Foto: Christine Olsson/TT & SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.