Så vill ungdomar minska matsvinnet i skolan

Publicerad

Under fredagen presenterade årets unga kommunutvecklare sina förslag som ska göra Norrköping bättre. Detta var den sjätte upplagan av kommunens initiativ som ska ge nya tankesätt till kommunen.

Årets fyra uppdrag handlade om vad som ska göras för att fler unga ska vilja jobba inom vården, hur Moa-mottagningen ska nå ut till unga, hur fler elever ska lockas att äta i skolmatsalen samt hur man kan jobba för att fler ska fortsätta med eftergymnasiala studier.

– Jag är så imponerad av ungdomarnas arbete. Jag är så stolt över presentationerna och hur de har arbetat och utvecklats de senaste fyra veckorna, säger Julia Powell, samordnare på kommunstyrelsens kontor.

Ett av förslagen på hur man ska få elever att äta i skolmatsalen var att utveckla en app där eleven kvällen innan kryssar i om hen kommer äta lunchen som serveras dagen efter. Med det kan matpersonalen veta hur många portioner de ska laga på morgonen, och därigenom minska matsvinnet.

Hör mer om unga kommunutvecklares förslag i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer