Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SAAB

Saab erbjuder stridsflyg till Finland

Uppdaterad
Publicerad

Försvarskoncernen Saab har lämnat in en offert till det finska försvarets logistikavdelning i vilken de erbjuder 64 Gripenflygplan, skriver Saab i ett pressmeddelande.

Enligt offerten, som bygger på en anbudsförfrågan från april i fjol, erbjuder Saab både ensitsiga Gripen E och tvåsitsiga Gripen F.

”Saabs erbjudande till Finland inkluderar även ett omfattande vapen- och sensorpaket samt nödvändig utrustning och tillhörande tjänster som behövs för att driva Gripensystemet. Dessutom tillkommer ett program för industriellt samarbete i syfte att bygga upp en omfattande nationell kapacitet för försörjningssäkerhet i Finland”, skriver Saab.

Linköping

Försvarskoncernen tillägger att det även erbjuds överföring av underhålls-, reparations- och översynskapacitet till den lokala industrin i Finland.

Ett beslut om upphandling från den finska sidan väntas under 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet