Foto: Saab

Saab inför korttidsarbete för 500 medarbetare i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen fattade Saab beslut om att införa korttidsarbete för 500 medarbetare på affärsenheten Aerostructures i Linköping.

Det meddelar företaget i ett pressmeddelande. Huvuddelen av de medarbetare som berörs går ner till 60 procent av sin ordiniarie arbetstid. Korttidsarbetet börjar fälla den 14 april.

Enligt pressmeddelandet har coronapandemin haft låg effekt på Saabs verksamhet. Men Saabs affärsenhet Aerostructures i Linköping levererar till den civila flygindustrin och där har man drabbats hårdare av effekterna av covid-19.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

– Coronapandemin skapar en stor osäkerhet inom den civila flygindustrin där både leverantörer och kunder temporärt stänger sina anläggningar. Därför är det en självklarhet för Saab att se över verksamheten och säkerställa en snabb omställning till de nya förutsättningarna. Med detta bibehåller vi också kompetens och kapacitet som möjliggör en framtida tillväxt, säger Jessica Öberg, chef för Saabs affärsområde IPS i pressmeddelandet.

Sedan tidigare har Saabs helägda teknikkonsultföretag Combitech i Norrköping infört korttidsarbete för 120 personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet