Anställd: ”Jag vet inte hur vi ska se på beskedet”

Uppdaterad
Publicerad

För många var dagens besked från Saab inte helt oväntat. Men en av de anställda SVT Öst träffar utanför verksamheten i Linköping under tisdagsförmiddagen, säger att det inte fanns vetskap om beskedet bland de anställda.

– Vi visste inte så mycket om det här beskedet och jag vet inte hur vi ska se på det heller, säger Markus Zwörner som arbetar som ingenjör på Saab i Linköping.

Fick besked via media

Vidare berättar han att han nåddes av beskedet via media. Internt har man ännu inte haft någon dragning för de anställda.

– Jag vet inte varför det blev på det här viset, att vi inte fick veta någonting före det. Men det kanske har med marknad att göra, hur man släpper information, säger han.

Vidare säger Markus Zwörner att man redan innan sommaren pratat om neddragningar.

– Innan sommaren så hade man också pratat om att man skulle säga upp och då var det ju 1 000 personer. Det har ju inte hänt, så vi tar det lite vackert och avvaktar framtiden, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.