Sara Skyttedal (KD), kommunalråd i Linköping. Foto: Mimmi Moberg/SVT

Sara Skyttedal (KD) vill ta plats i EU-parlamentet

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings kommunalråd Sara Skyttedal (KD) kandiderade till riksdagen i höstens val. Trots många personkryss gick det inte hela vägen. Men i en intervju i Expressens ”Bara politik” avslöjar Skyttedal nu att hon vill till EU och Bryssel.

– Det pågår just nu en nomineringsprocess i partiet där jag har fått frågan av flera partidistrikt och tackat ja, säger Sara Skyttedal till SVT Nyheter Öst.

Hon menar att hon är en profil som kan göra skillnad i EU-parlamentet.

Linköping

– Sverige har varit alldeles för passivt i EU och ägnat sig för mycket åt symbolhandlingar.

På söndag är det sista dagen för nomineringar av kandidater till EU inom Kristdemokraterna. Sedan är det medlemmarnas tur att rösta. Slutligen kommer man på ett partimöte den 30 november att bestämma hur listan ska se ut.

Om du blir vald, hur blir det med Linköping då?

– Jag kommer att bo kvar och pendla till Bryssel, men jag kommer så klart inte att kunna vara kommunalråd.

KD har för närvarande en plats i Europarlamentet och nästa EU-val till äger rum 23-26 maj 2019. Då kommer Sveriges antal parlamentariker öka från 20 till 21.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet