Foto: Per Svensson Borrud

Se bilderna från den dramatiska koräddningen

Uppdaterad
Publicerad

Åskan gick rejält under onsdagseftermiddagen och kvällen över södra Östergötland. En 600 kilo dräktig ko blev så skrämd att hon gick ner sig i ett kärr utanför en gård mellan Kisa och Åtvidaberg.

När djurägaren upptäckte henne senare på kvällen kunde man endast se huvudet och lite av ryggen. Han försökte först själv rädda kon, men insåg efter ett tag att det var omöjligt. Räddningsvärnet i Björkfors samt räddningstjänsten från Kisa larmades och ryckte ut till gården.

Under flera timmar försökte man på olika sätt få upp den fyra år gamla kon. Eftersom hon är dräktig och ska kalva i september-oktober behövde man vara extra försiktig.

Kinda

Med hjälp av traktorlastare, fyrhjuling med vinsch, taljor och brandslangar lyckas räddningspersonalen till slut dra upp kon.

Se de dramatiska bilderna från räddningen i videoklippet här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kinda

Mer i ämnet