Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se flygbilder i klippet ovan Foto: Jeppe Gustafsson

Spångsholmsbranden – se förödelsen från ovan

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagsmorgonen pågår fortfarande släckningsarbetet i Spångsholm. De boende i området uppges ha fått återvända hem. Inga personskador ska ha inträffat under branden.

Under onsdagen så förstärktes Mjölbys räddningstjänst av resurser från Räddningstjänsten Östra Götaland. Vid 07.30-tiden på torsdagsmorgonen hade RTÖG kunnat lämna platsen, men räddningstjänsten i Mjölby har fortfarande ett 15-tal brandmän kvar på platsen.

– Vi håller en begränsningslinje. Resten håller på att rasa ihop så det får brinna. Det är ju ett industrihotell bestående av flera skepp, så vi håller elden borta i det sista av dem, säger räddningsledaren Magnus Andersson och tillägger att det finns gasflaskor i byggnaden.

– Vi får nog vara kvar hela dagen. Sedan kommer det säkerligen pyra i flera dagar. Vi får bara se till att branden inte går vidare.

De evakuerade ska också ha fått återvända till sina hem. Under onsdagskvällen i samband med branden kom flera personer, som bor i området för att hjälpa till med att rädda föremål och fordon ur lokalerna, berättar flera personer som samlats vid bruket under torsdagsförmiddagen.

”Vi ser ingen större fara för någon spridning nu. Däremot kommer det ju att ligga och pyra länge för vi kan ju inte gå in i byggnaden pga att det finns gasflaskor där”, sade Magnus Andersson till SVT Nyheter Öst under torsdagsförmiddagen. Foto: Mikko Lindskog SVT

Byggnaden som brinner är ett företagshotell där det både fanns garage och verkstäder.

Se flygbilder i klippet ovan. Läs mer om branden i artikel nedan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Branden i Spångsholms bruk

Mer i ämnet