Gustav Forsling semestrar i Stångebrohallen. Foto: SVT

Forsling semestrar på svensk is

Uppdaterad
Publicerad

Linköpingskillen och hockeybacken Gustav Forsling semestrar i Linköping. Efter sin första säsong i NHL-klubben Chicago Blackhawks kopplar han av med kompishockey i Stångebrohallen.

Gustav Forsling har haft en omtumlande säsong som i höstas inleddes i Linköpings HC. Sedan åkte han över till Chicago Blackhawks träningsläger. Många hade räknat med att Forsling skulle komma tillbaka till LHC efter lägret men han blev kvar i Chicago och tog en plats i det stjärnspäckade NHL-laget.

– Det har varit en väldigt lärorik säsong. Jag kom in och gjorde det väldigt bra i Chicago. Jag har lärt mig mycket och tagit ytterligare ett steg. Efter ett tag gjorde jag det för stort att jag spelade i NHL och började tänka för mycket och det ska man inte göra i ishockey, det går alldeles för fort för det. Men över lag tyckte jag att det gick bra, säger Gustav Forsling.

Det blev drygt 30 NHL-matcher för Chicago innan han fick spela i famarligan. Inför nästa säsong gör han det med målet att etablera sig i NHL och därmed bli den andra östgöten någonsin efter Norrköpingssonen Jonathan Ericsson.

– Mitt mål är att ta en plats i år att spela varje match, säger han.

TV: Semestrar på svensk is

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.