Foto: TT

Sent partistöd i Flen inget lagbrott

Publicerad

Vänsterpartiet och Moderaterna i Flen ansökte för sent om partistöd, men fick det ändå, eftersom kommunfullmäktige gjorde ett undantag. Rätt hanterat av kommunen säger nu förvaltningsrätten som tittat på ärendet.

Senast en sista mars ska partierna i Flen ansöka om partstöd. Men det missade Västerpartiet och Moderaterna i våras. På kommunfullmäktig i juni beslutades ändå att partierna skulle få stöd med hänvisning till ”skärskilda skäl”. Det här tyckte Sverigedemokraterna bröt mot kommunens egna regler och att beslutet dessutom handlade om ”vänskapskorruption”. Förvaltningsrätten underkänner alltså nu SD:s krav och menar att hanteringen inte är något brott med kommunallagen, och att fullmäktige inte gynnat något enskilt parti. Det skriver Eskilstuna Kuriren. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.