En man i 35-årsåldern har gripits misstänkt för att ha anlagt branden i ett flerfamiljshus i stadsdelen Navestad. Foto: Niklas Luks

Flera till sjukhus efter misstänkt mordbrand i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer har förts till sjukhus för kontroll efter en misstänkt mordbrand i en lägenhet i Navestad i Norrköping.

En man i 35-årsåldern har gripits misstänkt för att ha anlagt branden.

– Han verkar ha en koppling till personerna som bor i lägenheten, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen region Öst.

Runt klockan 19.20 på söndagskvällen larmades räddningstjänst och polis till en brand på en adress i Norrköping.

– Det var initialt ganska rörigt att veta vad som hänt. När vi kommit dit kunde vi konstatera att det fanns anledning att anta att branden var anlagd. I anslutning till platsen så kunde en man i 35-årsåldern gripas misstänkt för grov mordbrand, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen region Öst, och fortsätter:

Norrköping

Oklara omständigheter

– Exakt vad som hänt vet vi inte ännu. Hur det kommer sig att vi har den här misstanken går vi inte ut med för att inte bränna några vittnesmål.

Lindqvist säger att den misstänkte mannen har förts till sjukhus med brännskador som initialt verkar vara lindriga. Ytterligare ett antal personer har förts till sjukhus för kontroll, enligt Lindqvist ska de ha andats in rök.

Misstänkte inte skriven på adressen

Den misstänkte är inte skriven på adressen men verkar ha kopplingar till personer som bor där.

Räddningstjänsten uppger att de kunde snabbt släcka branden.

– Vi har varit där, det brann i en lägenhet när vi kom fram och det var mycket personer på platsen. Vi lycksades väldigt snabbt släcka branden, säger Lennart Ågren, inre befäl på räddningstjänsten Östra Götaland.

Lennart Ågren säger att lägenheten har blivit rökskadad och brandskadad där branden startade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet