Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Sju Norrköpingsskolor får extra EU-pengar

Publicerad

Sju skolor i Norrköping har beviljats EU-pengar för bland annat utrikespraktik och satsningar på lärares kompetens. Det står klart efter den första ansökningsomgången av programmet Erasmus+.

Erasmus+ är EU:s program för internationellt samarbete och utbyte inom utbildning. Alla EU:länder plus ytterligare fem länder i Europa deltar i programmet, som möjliggör för skolor och förskolor att söka bidrag för att kunna erbjuda praktik utomlands för yrkeselever samt utveckla lärares kompetens.

Sammanlagt sju skolor i Norrköping har fått beskedet om att extra pengar beviljas. Några av dem är förskolorna Domarringen, Kopparkypen och Vattentornet samt Norrköpings Montessoriskola och Hagaskolan som med dessa pengar ska fokusera på att stärka personalens kompetens.

– Vår skola har växt enormt de senaste åren, både i personal- och elevantal. Med det här projektet stärker vi all vår personal inom det som är unikt inom Montessoripedagogiken, genom att vi lär oss av hur andra europeiska skolor med samma inriktning arbetar. Vi tror att det kommer att stärka kvaliteten undervisningen, vilket på sikt kommer alla elever tillgodo, skriver Sara Johansson, rektor på Norrköpings Montessoriskola i ett pressmeddelande.

De Geergymnaiset kommer att använda pengarna till att ge sina elever möjlighet till praktik utomlands. Second Chance School ger i sin tur möjlighet för både elever och personal att delta i ett internationellt konvent i Portugal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer