Flera unga personer till sjukhus efter bilolycka utanför Motala

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer fick uppsöka sjukhus efter att en större veteranbil körde i diket utanför Motala natten mot söndagen. Föraren misstänks för rattfylleri. Enligt sjukvården har fyra personer kunnat lämna sjukhuset med lindriga skador.

Larmet kom till räddningstjänsten klockan 00.35 natten mot söndagen. En större veteranbil hade då åkt i diket på länsväg 1074 utanför Motala Det var totalt sju personer i bilen och flera behövde uppsöka sjukhus. Enligt polisen är samtliga mellan 20 och 25 år.

Misstänks för rattfylleri

Enligt polisen hade personerna själva inte anmält olyckan utan lämnade platsen. Därför misstänktes föraren i ett första skede för ”smitning från trafikolycksplats” men polisen lade sedan ner den förundersökningen.

Föraren misstänktes under natten för rattfylleri och den misstanken kvarstod även på söndagsmorgonen.

Har skickats hem från sjukhuset

Det är oklart hur många som behövde uppsöka sjukhus. Enligt polisen fördes sex personer till sjukhus, men enligt en uppdatering från Räddningstjänsten i Motala senare under natten var det ”4 personer skadade i nuläget”.

Region Östergötland har lämnat uppgifter om fyra personer, män mellan 21 och 23 år, som beskrivs som ”lindrigt skadade”. Enligt sjukvården är läget för dem ”stabilt” och de har kunnat lämna sjukhuset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.