Lisa sjuksköterska på infektionsavdelningen Visby lasarett, Marie Loob, hälso- och sjukvårdsdirektör, Anders Flanking, landshövding, Eva Nypelius (C), regionsstyrelsens ordförande. Foto: Länsstyrelsen Gotland

Sjukhus hedras med flaggor

Uppdaterad
Publicerad

Stiftelsen Sveriges nationaldag har beslutat att dela ut en flagga till det största sjukhuset i var och en av landets 21 regioner. Under dagen mottog Visby lasarett sin flagga under en enkel ceremoni.

– Med den här symboliska gåvan vill talmannen och riksdagen tacka alla vårdanställda för de stora insatser och uppoffringar som hittills gjorts under coronapandemin. Sjukvården och omsorgen på Gotland har visat på stor flexibilitet och professionalism i dessa annorlunda tider, säger landshövding Anders Flanking i ett pressmeddelande från Länsstyrelsen på Gotland.

Stiftelsen Sveriges nationaldag ansvarar bland annat för det officiella nationaldagsfirandet. Huvudmän för stiftelsen är Sveriges landshövdingar och H.M. Konung Carl XVI Gustaf  är stiftelsens beskyddare.

– Det är glädjande att våra duktiga medarbetare och vårdens gemensamma laginsats hedras genom denna symboliska handling, säger Marie Loob, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet