Daniel Augustsson, Kristina Jonsson och Tobias Axelsson från Skänninge armbrytarklubb deltar i VM i Turkiet. Foto: Privat

Skänninge armbrytarklubb tävlar i VM

Publicerad

Den här veckan pågår VM i armbrytning i Turkiet. Den armstarka världseliten har samlats på den soliga turistorten Antalya för att göra upp.

På plats finns tre deltagare från Sveriges just nu mest framgångsrika armbrytarklubb – Skänninge armbrytarklubb. I år tog föreningen till exempel 34 av 58 möjliga medaljer i de svenska mästerskapen.

39-årige Daniel Augustsson gör sitt första VM och tävlar i 70-kilosklassen (dvs den tävlande ska väga mellan 65-70 kg) och främst med sin högra arm.

Mjölby

Hur har det gått?

– Jag tog en 12:e plats av 23 tävlande i min klass. Två vinster och två förluster. Det är jag inte nöjd med. Men jag hade lite otur i lottningen.

Hur är arrangemanget?

– Jättebra! Förbundet har verkligen koll och fokus på att utveckla sporten.

Viktigt med erfarenhet

Klubbkamraterna Tobias Axelsson och Krisitina Jonsson har kämpat på i sina respektive klasser.

– Med blandade framgångar. Men det är också viktigt att vi skaffar oss erfarenhet från så här stora arrangemang där man möter världseliten, säger Daniel Augustsson.

Alla tre är nu färdiga med sina ordinarie klasser, men en dags tävlande återstår ändå.

– Imorgon (lördag) tävlar vi i den öppna klassen, där ålder inte styr. Vi hoppas på att vi ska kunna ta några bra placeringar där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mjölby

Mer i ämnet