Foto: SVT

Skogsbrand på Vikbolandet

Uppdaterad
Publicerad

Det brinner i terrängen nordväst om Rybacken på Vikbolandet, öster om Norrköping. Enligt räddningstjänsten ska ett stort antal resurser beordrats till platsen.

Uppdaterat 16:50: Räddningstjänsten bedömer nu att branden är under kontroll, men man kommer att vara kvar på platsen ett tag till för att försäkra sig om att det inte flammar upp igen.

Uppdaterat 14:30: Enligt räddningstjänsten brinner ett område på cirka 50 gånger 100 meter. Brandpersonal har nu lyckats ringa in branden och hoppas snart ha den under kontroll. Personal från fyra stationer arbetar på platsen.

Norrköping

Larmet kom in klockan 12:03 och ungefär en timme senare kunde Räddningstjänsten Östra Götaland konstatera att det rör sig om en skogsbrand.

– Det är otillgängligt och långt att dra slang, säger räddningstjänstens inre befäl Daniel Agerhult.

Ytterligare en brand i terrängen pågick vid Sjögerum, söder om Söderköping, på vägen mot Södra Finnö. Det rörde sig om en mindre brand på cirka 100 kvadratmeter och den är släckt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet