Foto: SVT

Skolanställd köpte sexuella handlingar av barn på Gotland

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern boendes på Gotland döms till villkorlig dom och samhällstjänst för köp av sexuell handling av barn. Han ska dessutom ha försett barnen med alkohol.

Brotten begicks under förra året och den dömde ska vid flera tillfällen ha betalat tre flickor pengar samt köpt ut alkohol till dem för att de skulle titta på när han onanerade. 49-åringen har också rört vid flickorna vid några av tillfällena.

Mannen arbetade på samma skola som åtminstone en av flickorna och lärde känna hennes familj. Han köpte saker till flickan och gav henne och de andra pengar. Senare ville han ha ”valuta” för pengarna. Han försåg dessutom flickorna med alkohol flera gånger.

Gotland

Domen

Tingsrätten har funnit flickornas berättelser trovärdiga och den dömde erkänner till viss del handlingarna. Mannen dömdes till tre månaders fängelse. Men eftersom han inte är dömd för liknande brott tidigare blir straffet villkorlig dom samt samhällstjänst som ska motsvara tre månaders fängelse.

Han ska även betala 20 000 kronor i skadestånd till en av flickorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet