Maja Ullgren, William Asplund, Mathilda Hagman, Elsa Peterson och Adam Johansson har producerat det vinnande bidraget ”Din inre röst”. Foto: Henrik Almström

”Din inre röst” – vinnare i filmfestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Skolfilmsfestivalen Klappan avgjordes under onsdagen på CNEMA i Norrköping. Filmen som vann ”Årets Klappa” heter ”Din inre röst” av klass 6B från Svärtingehus.

Filmerna som har varit med i tävlingen bjuder på många olika stilar. Det är allt mellan skräckfilm till drama och komedi. Årets vinnande bidrag, ”Din inre röst”, är ifrån klass 6B på skolan Svärtingehus och är en slags dramakomedi.

– Det känns jätteroligt. Jag är stolt och nöjd över att det har gått så bra för oss, säger eleven Maja Ullgren i klass 6B.

Filmens budskap är att man ska lita och tro på sig själv.

– Filmen handlar om en tjej som är osäker och vågar inte vara med på idrotten i skolan. Sen får hon hjälp av sin ”inre röst” som peppar henne, så att hon tillslut vågar att testa på, säger Maja Ullgren.

Se filmen ”Din inre röst”:

Norrköpings skolfilmsfestival Klappan avgörs årligen. Här tävlar skolelever från hela kommunen med filmer som de har producerat under året.

Finalisterna har tagits ut av en jury bestående av Hanna Hannerz från Film i Öst och Gustav Skogens från Skogens media. I juryn har också två elever som vann förra året, Fanny Sjögren och Silje André, varit med.

 I år var det 17 finalister av 60 bidrag som tävlade i finalen. Priset är en videokamera med stativ samt diplom och en pokal.

I klippet berättar kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl  (M) och oppositionsrådet Olle Vikmång (S) om deras olika syn på planerna. Foto: SVT / Christian S Zetterdahl

– Det är roligt att se att det är så många som är med och tävlar. Det har varit väldigt olika teman i filmerna. En del skolor vill lägga in något ämne i projektet, medans andra låter temat vara helt fritt, säger Christian Tidebrink, mediepedagog vid CNEMA i Norrköping.

Se här alla filmer i finalen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.