Polisen på plats i Skäggetorp. Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Man död efter skottlossning i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har dött efter en skottlossning i Linköping. Polisen säger nu att ett intensivt arbete i jakten på en eller flera gärningsmän pågår. Ingen är ännu gripen.

20.30 på lördagskvällen fick polisen larm om en skottlossning i Skäggetorp i Linköping. Flera polispatruller begav sig till platsen och anträffade där en man i 20-årsåldern som var allvarligt skadad.

– Skottlossningen ska ha ägt rum inne i det här bostadshuset och vi har i nuläget ingen frihetsberövad. 20-åringen är inte sedan tidigare dömd för några brott, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik på söndagsförmiddagen.

Linköping

Polisen lovar att vara mer synlig i området.

Dog av sina skador

Strax innan midnatt skrev polisen på sin hemsida att mannen dött av sina skador.

”Det finns i nuläget inga uppgifter om anledningen till brottet”, står det på hemsidan.

Vittnen sökes

Ett område i Skäggetorp har spärrats av.

– Nu väntar ett intensivt arbete, vi kommer att genomföra dörrknackning och vi vill prata med vittnen. Vi har hundar och tekniker på plats, säger Monica Bergström.

En förundersökning om mord har inletts och avspärrningarna kommer att kvarstå tills att tekniker är klara med sitt arbete på brottsplatsen.

Polisens tekniker i Skäggetorp. Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet