Foto: Google Earth/SVT

Skottlossning i Linköping – en man skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern skottskadades i natt i stadsdelen Skäggetorp i Linköping. Region Östergötland har i en bulletin uppgett att han är lindrigt skadad.

Klockan 00.14, natten mot fredagen, larmades flera polispatruller till Fogdegatan i Skäggetorp eftersom skottlossning hörts i området, något som Corren skrev om först. På plats hittades en man med en skottskada i benet. Han fördes med ambulans till sjukhus.

– Vi har kunnat prata med den skadade och han säger att det rör sig om flera gärningsmän, men jag kan inte gå in på för mycket detaljer, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Linköping

”Gjort en del fynd”

Brottsrubriceringen är synnerligen grov misshandel. Polisen uppger att de hållit förhör och gjort undersökningar med hund.

– Vi har gjort en del fynd, men jag kan inte gå in på vad. Jag har inga uppgifter om att det ska vara avspärrat i området.

En brottsplatsundersökning ska senare genomföras av kriminaltekniker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet