Under fredagsmorgonen är avspärrningarna fortfarande kvar på platsen. Foto: Mikko Lindskog/SVT

En skadad efter skottlossning i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

En man har förts till sjukhus efter en skottlossning på torsdagskvällen i Norrköping. Under natten anhöll polisen en man i 35-årsåldern, som är misstänkt för medhjälp till mordförsök.

Det var strax innan klockan 21 på torsdagskvällen som polisen fick larm om en misstänkt skottlossning vid Sankt Persgatan i Norrköping. En 25-årig man inkom till sjukhus med skottskador. Polisens initiala uppgifter var att skadeläget ej var livshotande.

Man anhållen under natten

Under natten hämtades en man i 35-årsåldern in till förhör. Senare anhölls mannen och han är nu misstänkt för medhjälp till mordförsök. Händelsen utreds som försök till mord samt grovt vapenbrott.

Norrköping

– Förundersökningen leds nu av åklagare och vi assisterar med det vi kan. Det är fortfarande avspärrningar på platsen och vi är kvar, säger Dennis Strömberg Johansson som är presstalesperson vid polisen under fredagsförmiddagen.

Polisen skickade flera patruller till Sankt Persgatan. Foto: Läsarbild

Vill få vittnesuppgifter

Polisens uppmaning till allmänheten är att höra av sig om man har blivit vittne till något avvikande i området och att inte själv försöka avgöra vad som är värt att rapportera in.

– Att bete sig på det här sättet på en öppen gata är att visa en fullkomlig likgiltighet inför andra människors liv och hälsa, säger Johnny Gustavsson, presstalesperson hos polisen.

Enligt polisens presstjänst har varken brottsoffret eller den anhållne mannen dömts för brott de senaste tio åren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet