Ett område i anslutning till vårdcentralen i Berga har spärrats av och polisen spårar med hund. Foto: Niklas Luks

Skottlossning vid Berga centrum i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

En skadad person hittades klockan 15.40 vid Berga centrum i Linköping. Enligt uppgifter från polisen så har det skett en skottlossning på platsen och den skadade ska ha träffats av minst ett skott.

Den skadade personen är en man i 35-årsåldern och han vårdas på Universitetsjukhuset. Region Östergötland uppger att mannen opererades akut och att hans tillstånd är allvarligt, men stabilt. Händelsen utreds som försök till mord.

– Jag kan bekräfta att vi hittade en skadad människa på marken och snabbt tillkallade ambulans, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Linköping

Polisen skickade fler än fem patruller till platsen. Brottsplatsen spärrades av och har genomsökts av polisens tekniker.

– Ingen person är misstänkt eller gripen ännu. Vi har kunna prata med några vittnen, men vi vill gärna få in fler uppgifter från personer som kan ha sett eller hört något.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet