LHC utan SM-guld. Foto: SVT

SM-guldet till Luleå

Luleå är svenska mästarinnor i hockey efter att ha vänt 0-2 i matcher ‪till 3-2‬.

Linköping inledde finalserien med två raka segrar och kunde ha avgjort i söndags på hemmais. Men istället knep Luleå en vinst i Linköping – och fick hela matchserien att byta ansikte till Luleås favör.

I den fjärde matchen, igår, vann Luleå igen och tvingade fram en femte avgörande. Och i den stod inte Linköping att känna igen alls inledningsvis. Luleå gjorde fyra mål i första perioden. Linköping? Noll. LHC spelade upp sig och reducerade i andra perioden, men var aldrig riktigt nära att hota Luleå.

Luleås vändning i matchserien blev därmed ett oundvikligt faktum efter totalt 5-1 i torsdagskvällens avgörande. Norrbottens-laget försvarade därmed sin SM-titel från ifjol. För Linköpings del innebar det den andra SM-finalförlusten i rad.