Polisens kriminaltekniker ska göra en brottsplatsundersökning under måndagen Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Smash and grab-kupp i centrala Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Vid 01.30-tiden under natten till måndagen larmades polisen till en optiker på Trädgårdstorget i Linköping efter att en eller flera personer slagit sönder en ruta och stulit från butiken.

– Vi har kunnat konstatera att det varit ett inbrott men vi har ingen frihetsberövad. Någon eller några har tagit sig in genom fönstret och tillgripit föremål, troligtvis glasögonbågar, säger Thomas Agnevik, presstalesperson, polisregion öst.

Hur man tagit sig in i butiken är i nuläget oklart.

– Huvudalternativet är att man slagit sig in genom rutan men det är ingen som har sett inbrottet så det får vi utreda. Vi ska dit med kriminaltekniker och göra brottsplatsundersökning under dagen.

– I nuläget har vi inga säkra uppgifter om hur mycket som stulits utan det får vi se när personalen kommer dit och inventerar, säger Thomas Agnevik.

Polisens presstalesperson berättade under måndagseftermiddagen att varor till ett uppskattat värde av 170 000 kronor stals. Tekniker har undersökt brottsplatsen under måndagen, men på måndagseftermiddagen hade ännu ingen person frihetsberövats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.