• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Gävle kommun. Det brinner i en återvinningscentral i återvunnen plast på Stena recycling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Snabba väderskiften i Östergötland

Uppdaterad
Publicerad

SMHI går ut med en klass 1 varning (den lägsta klassen) för ett snöovädret som kommer in över Östergötland på söndag kväll. Det väntas komma uppemot 5 centimeter snö.

Det finns risk för halka på vägarna . Om prognosen ändras till kraftigare snöfall med mer än 2 cm mm inom 12 timmar, alternativt 1,2 cm inom 12 timmar i kombination med frisk vind (över 8 m/s), uppdateras varningen till en högre varningsklass, skriver SMHI på sin hemsida.

Gräsbrandsrisk

Under lördagen varnar SMHI redan för hög gräsbrandsrisk både på Gotland och i Östergötland, men från söndagkväll gäller alltså varning för snöfall. Ett riktigt skiftande aprilväder med andra ord.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer