Muharrem Demirok (C), kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Linköping. Foto: SVT

Smittskyddsläkaren stängde krog i Linköping

Publicerad

I fredags kväll var det trångt både i baren och på dansgolvet hos en krog på Ågatan när miljökontoret i Linköping gjorde sin kontroll. Tjänstemännen tog då kontakt med Region Östergötlands smittskyddsläkare som tog beslutet att krogen måste stänga, vilket Corren var först med att berätta.

– Vi upplevde att de inte kunde hantera verksamheten utifrån den föreskrift som gäller, säger Maria Pihlajärvi, avdelningschef för livsmedelstillsyn på miljökontoret, till tidningen.

Muharrem Demirok (C), kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, skriver på sin facebook:

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

”Det är oerhört tråkigt när en restaurang har sådana grova brister att det enda som återstår är en rekommendation om stängning. Det visar hur viktigt det är att vi bedriver våra utökade inspektioner och har en fortsatt dialog med krögarna i kommunen.”

När uteserveringarna på Stora torget i Linköping öppnade för säsongen så var det trångt. Så här lät Muharrem Demirok (C) då:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet