Arkivbild. Foto: Tullverket/TT

Smugglade och sålde amfetamin – trio dömd till fängelse

Publicerad
Två Norrköpingsbor och en Finspångsbo dömdes idag vid Norrköpings tingsrätt till fem års fängelse vardera för bland annat grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling. Knarket skickades som postpaket från Nederländerna och Tyskland.

De dömda är en 28-årig och en 24-årig Norrköpingsbo samt en 29-årig Finspångsbo. De har alla erkänt delar av åtalet, men förnekar andra delar.

Knark på posten

I november 2019 upptäckte tullen vid två tillfällen paket som innehöll amfetamin, MDMA, och LSD. Innehållet i paketen byttes ut innan de skickades vidare till adressaten i Finspång. Där hämtades paketen ut av östgötarna och togs till en sommarstuga söder om Norrköping.

Vid husrannsakan i stugan samt i trions bostäder hittade polisen mer knark och föremål som är typiska för hantering och förpackning av narkotika.  Under utredningen har det kommit fram att delar av narkotikan transporterats till Stockholm och sålts där.

”Snabba pengar”

Alla tre har också själva använt bland annat cannabis. 29-åringen hade köpt knark av 28-åringen och på så sätt byggt upp en skuld han ville återbetala genom knarkaffärerna. 24-åringen ville tjäna ”lite snabba pengar”.

Tingsrätten bedömer att paketen från Tyskland innehållit sammanlagt 7,3 kilo amfetamin till ett lägsta gatupris på en knapp miljon kronor och till ett högsta gatupris på knappt fem miljoner kronor.

28-åringen är tidigare dömd för ringa narkotikabrott, de två andra var tidigare ostraffade. Trion ska stanna i häkte tills domarna vinner laga kraft.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet