arkivbild Foto: Henrik Montgomery TT

Snabbrekryterar vikarier till vård och omsorg

Uppdaterad
Publicerad
Norrköpings kommun behöver rekrytera fler timvikarier till vård och omsorg för att vara beredda på ökad frånvaro och ökad arbetsbelastning med anledning av coronaviruset.

– I nuläget märker vi en något högre frånvaro än vanligt och situationen är ansträngd, men det är ingen brist på medarbetare, säger vård- och omsorgsdirektör Magnus Johansson i ett pressmeddelande.

Vidare säger han att de måste planera för det värsta och det behövs fler vikarier som kan vara redo. Vård- och omsorgskontoret arbetar nu på att ta fram en kortare introduktion för att nya vikarier snabbt ska kunna komma på plats.

Det handlar i första hand om att rekrytera personer som har erfarenhet inom området, men även andra målgrupper kan vara av intresse. 

– Många som blir av med jobbet nu kanske kan göra en värdefull insats hos oss istället, säger Ludvig Andersson, gruppledare för semesterrekryteringen på kompetensförsörjningsenheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet