• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Sverigeettan Nikolaj Majorov följer med till Norrköpings konståkningsklubb när föräldrarna blir tränare där. Foto: SVT

Snart flytt för konståkningsfamiljen

Uppdaterad
Publicerad

Flytten till Norrköping blir mer och mer konkret för konståkningsfamiljen Majorov. I veckan var bröderna Alexander och Nikolaj på plats för förberedelser.

Orsaken till flytten är, som vi tidigare berättat, att tränarparet Alexander och Irina Majorov väljer att flytta från Luleå till Norrköpings konståkningsklubb.

Äldsta sonen, Alexander junior, har slutat tävla på elitnivå och blir kvar i Luleå ett tag. Just nu är han fullt sysselsatt med att vaccinera norrbottningar mot corona.

Positiv inför flytten

Lillebror Nikolaj, som är Sverigeetta och just har deltagit i VM i Stockholm, kommer att börja tävla för Norrköpingsklubben. Två veckor innan VM var Nikolaj och pappa Alexander på ett av flera besök i Norrköping.

– Det var nästan för bra för att vara sant allting de berättade. Det var så mycket positivt, som vi inte är vana vid där uppe i norr, berättar Nikolaj.

Luleå är en ishockeystad och det gör att det är ont om bra istider för konståkningen. Även om hockeylaget Vita Hästen finns i Norrköping så är det alltså en något bättre situation familjen Majorov hoppas på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.