Mariana fick sin tredje dos på Ria: ”Jättebra initiativ”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen var det vaccinationsdag på Ria center i Norrköping – då fick hemlösa och andra socialt utsatta sin tredje dos mot covid-19.

– Det är ett jättebra initiativ tycker jag, säger Mariana Gyllensten som var där för att få sin tredje dos.

Flera hemlösa och personer ur andra särskilt utsatta grupper kom under onsdagen till Ria center i Norrköping för att få sin tredje dos. Men under dagen arbetade man även uppsökande.

– Vi har haft många personer här och har också varit ute och haft uppsökande verksamhet i parker, på stan och på tågstationen för att hitta så många som möjligt. De som inte fått sin tredje dos har vi försökt vaccinera antingen på stående fot ute eller här inne på Ria, säger Sosso Massi, enhetschef till SVT Nyheter Öst.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Drabbats hårt

Enligt henne har gruppen drabbats hårt av pandemin.

– De tycker att det är tråkigt och de här människorna blir särskilt utsatta. Om man har symptom eller är positiv är det svårt att sätta sig i karantän och skydda sig själv och andra om man inte har ett hem, säger Sosso Massi.

SVT Öst hängde med på in på Ria center under vaccinationsdagen. Se mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet