Foto: TT arkiv

Sökes: 150 jobbsugna pensionärer

Publicerad

Den 1 oktober öppnade ett rikstäckande bemanningsbolag för pensionärer ett kontor i Norrköping. Planen är att rekrytera 150 pensionärer under första året.

Verksamheten går ut på att pensionärer som fortfarande är sugna på att jobba kan ta uppdrag inom hantverk, trädgård och hushållsnära tjänster i den omfattning man själv vill och orkar.

Verksamheten finns över hela landet och har bland annat funnits i fem år i Linköping och därifrån har man även skött en del efterfrågan i Norrköping, men nu får staden ett eget kontor. Målet är att rekrytera 50 pensionärer under hösten för att sedan växa med hundra till.

– Telefonen har gått varm sen vi öppnade. Många vill ha något att göra och det handlar även mycket om social samvaro och att ha en tillhörighet och arbetskompisar, säger Morgan Allard, Veteranpoolens kontaktansvarig i Norrköping.

Vill inte konkurera med ungdomsjobben

Han säger att efterfrågan på erfaren arbetskraft är stor både från privatpersoner och företag. Men han ser ingen risk med att pensionärerna skulle ta arbetstillfällen från ungdomarna.

– Vi spelar inte på samma planhalva, det här handlar om tillfälliga jobb under begränsade perioder, säger Morgan Allard.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer