Foto: Moderaterna

Sophia Jarl (M): ”Förskräckligt men inte förvånande”

Uppdaterad
Publicerad

En sprängladdning detonerade tidigt på onsdagsmorgonen i Hageby i Norrköping. Moderata oppositionsrådet Sophia Jarl menar att den socialdemokratiska regeringen totalt har misslyckats med säkerheten i landet.
– Det behövs en politisk kraftsamling som är tydlig. Och det krävs fler poliser i samhället för att kunna gripa männen bakom sprängningarna.

– Först vill jag säga att jag tycker det är förskräckligt, men inte förvånande. I hela landet används sprängmedel på ett nytt sätt, men det är tragiskt att det händer här.

Jarl anser att en av de saker som kan göras från kommunens sida är att se till att det finns fler fältassistenter på stan.

– Det är viktigt att se till att inte fler rekryteras till de kriminella gängen. Sedan måste vi se till att de unga är i skolan, även praktikplatser behövs för att fånga upp yngre.

”Stärka polisen”

Kommunalrådet Lars Stjernkvist (S) säger idag i en intervju att han vill se att politiker går ihop och ställer sig enade för att bryta utvecklingen.

– Om enigheten handlar om att gå med på moderata förslag som att till exempel stärka polisen är det bra, men vi är inte beredda att sänka våra krav för den här enigheten, säger Sophia Jarl (M).

Jarl tycker också att man från politiskt håll måste fråga rikspolischefen vad polisen behöver för resurser.

– Det är bra att det finns en stark opposition i riksdagen som driver på S.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bombdåd i Norrköping 2020

Mer i ämnet