Spelutvecklare samlas på Gotland

Uppdaterad
Publicerad

Några av Europas mest lovande spelutvecklare samlas på Gotland i helgen för att delta i Visby Game Camp. En träff där man kan få hjälp att utveckla sitt spel och utbyta erfarenheter med andra nystartade spelföretag.

De kommer från Estland, Lettland, Finland och Sverige. Det är nya, ofta små, spelföretag med målet att nå ut med sina nya spel.

– Vi vill skapa ett välpolerat, unikt spel, som gör det du vill att det ska göra. Och så vill vi att så många som möjligt ska hitta det och spela det, säger Sebastian Larsson som tillsammans med Jazeps Rutkis från Estland utvecklar spelet spelet ”Bird Pals”.

Gotland

– Det är ett taktiskt rollspel (RPG), där ditt lag består av fåglar. Fåglarna slåss på olika sätt beroende på hur de mår. Så ditt jobb är att påverka deras känslor så att de slåss bra och kan hämta frön som stulits från dem, säger Jazeps.

Fjärde och sista träffen

Tre sådana här spelutvecklingsträffar har hållits tidigare i de andra länderna och Sverige står nu som värd för den fjärde och sista träffen, som alltså hålls på Gotland.

– Det här är en möjlighet att hitta likasinnade och att få förverkliga sin passion tillsammans. Förhoppningsvis också att redan från början bli ett framgångsrikt företag, säger Madeleine Petersson, projektledare hos Science Park Gotland som är värd för träffen.

Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet