Hör LHC:s sportchef resoneran om säsongen så här långt. Foto: SVT

LHC:s sportchef: ”Det kommer att bli ett tufft år”

Publicerad

Efter tolv spelade omgångar är Linköpings HC sist i SHL-tabellen, och kritiken mot sportchefen Niklas Perssons lagbygge tilltar.

– Man känner alltid press i den här branschen, det är så det är och som det fungerar. Vi har precis inlett den här resan och det har vi sagt hela säsongen. Det kommer bli ett tufft år. Vi är i början på någonting nytt och det tar tid att göra om säger Niklas Persson.

Men han, liksom många LHC-supportrar, är inte nöjd med poängutdelningen i säsongsinledningen.

Linköping

– Vi tycker att vi borde kunna göra bättre resultat med den trupp vi har, säger Persson.

Inte nöjd med kontinuiteten

Tränaren Bert Robertsson är inne på samma linje.

– Nog hade vi räknat med att det skulle bli tufft, absolut, och väldigt jämnt med dyrköpta poäng. Men vi hade trott från början att vi skulle tagit fler poäng och legat högre upp i tabellen, säger Robertsson.

Han har sin analys klar av vad som gått fel.

– Emellanåt har vi ändå spelat ganska bra offensivt och vi har en kämpainsats som är väldigt, väldigt bra på många håll. Det är kontinuiteten jag inte är nöjd med, både i matcher och över säsongen så här långt. Där har vi varierat väldigt mycket i vår prestation, säger Robertsson.

Men både Niklas Persson och Bert Robertsson tror och hoppas att det ska vända för LHC snart.  Hör mer om det i videoklippen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet