Emelie Paulsson är bibliotekspedagog på Vadstena bibliotek som ordnar sportlovsaktiviteter på temat rymden. ”Solsystemet ska vi prata om” Foto: Henrik Holmberg / TT// privat

Sportlov i Östergötland

Publicerad

Under vecka åtta infaller sportlovet för barn och unga i Östergötland och kommunerna i länet satsar på olika aktiviteter för lediga barn.

I Ödeshög anordnar biblioteket pyssel för de allra minsta. För de större barnen finns keramikkurs på kulturhuset och på Naturum Tåkern kan man tillverka ett stekelhotell.

På fritidsgården i Ödeshög erbjuds bland annat sportaktiviteter, tacokväll och glassbingo.

Ödeshög

Legotävling i Vadstena

På biblioteket i Vadstena kan barn från fem år under måndagen delta i en legotävling på temat rymden.

– För två år sedan hade vi en legotävling på temat superhjältar och det var jättepopulärt och det var många som kom, säger Emelie Paulsson, bibliotekspedagog i Vadstena.

Under veckan fortsätter sedan aktiviteter på temat rymden.

– Jag hörde från några kollegor att man haft rymden som tema, vilket jag tyckte lät roligt. Många barn fascineras av rymden, våra rymdböcker är populära, säger Emelie Paulsson.

”Aktiviteterna har blivit fler”

Luftgevärsskytte, spakväll, fredagsmys och familjevandring Tåkern är också några av de kostnadsfria aktiviteterna som erbjuds i Vadstena.

– Om man jämför fem år tillbaks, har aktiviteterna absolut blivit fler här i Vadstena. Men de senaste åren har biblioteken satsat mycket på sport- och höstlov, säger Emelie Paulsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ödeshög

Mer i ämnet