Staffan Danielsson (C) sätter punkt i riksdagen

Uppdaterad
Publicerad

Riksdagsledamoten Staffan Danielsson (C) har blivit nedflyttad till fjärde plats på partiets riksdagslista för Östergötland. Han skriver i ett pressmeddelande att han i och med det, samt hållningen i migrationsfrågan, endast ser en liten chans att behålla sin plats i riksdagen.

Danielsson kommer från Bankekind, sydost om Linköping, och har suttit i riksdagen i 13 år. Han har varit kritisk till hur delar av migrationspolitiken förts inom Centerpartiet. I meddelandet berättar han att kritiken blev stark när han för fem till sex år sedan opponerade sig mot att Migrationsverket inte kontrollerade åldern på asylsökande som uppgav sig vara barn.

I frågan om lagförslaget gällande amnesti för ensamkommande som det ska röstas om i riksdagen på torsdag skriver Danielsson så här:

”Det innebär att över 3 000 av de som idag kan ges möjlighet att studera på gymnasium är vuxna män mellan 20 och 30 som uppgivit sig vara barn under 18 år. För mig är detta djupt problematiskt och ett huvudskäl till att jag kommer lägga med min röst.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer