Fredrik Törnqvist, vd bostadsbolaget Stångåstaden. Foto: Lena Liljeborg och Mikko Lindskog/SVT

Stångåstadens hyror klara

Uppdaterad
Publicerad

Bostadsbolaget Stångåstaden i Linköping och Hyresgästföreningen har nu kommit överens om hyrorna för 2023. Överenskommelsen innebär en höjning av hyrorna med 3,95 procent. Den nya hyran gäller från den 1 mars.

Det skriver det kommunala fastighetsbolaget i ett pressmeddelande. Höjningen innebär en extra kostnad på 280 kronor i månaden för en boende i en normalstor trea.

– Det har varit en utmaning att förhandla mitt i en omfattande kris med skenande kostnader som påverkar oss alla, både våra hyresgäster och oss som bolag, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Tuffa förhandlingar

Förhandlingarna har varit tuffa under det ansträngda ekonomiska läget i landet, säger Benny Andersson, förhandlare Hyresgästföreningen region Syd i ett uttalande.

– Trots det har vi haft konstruktiva förhandlingar, vilket känns positivt. Alla drabbas av de ökade kostnaderna i samhället och det är helt orimligt om hyresgästerna ensamma ska få bära bördan, säger Benny Andersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.