Foto: Anna-Karin Thorstensson/SVT

Stark röklukt i centrala Linköping orsakade stort pådrag

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan 17.00 på onsdagen larmades räddningstjänsten om en brand på stora torget i Linköping. Klockan 17.49 uppger räddningstjänsten att den kraftiga rökutvecklingen orsakats av en brand i ett filter.

– Det var en brand i ett filter i ett fläktrum som orsakade den här kraftiga rökutvecklingen på den här restaurangen, säger Lennart Ågren, inre befäl vid räddningstjänsten Östra Götaland till SVT Nyheter Öst.

Inledningsvis visste man inte vad som orsakat rökutvecklingen och tak och fastigheter undersöktes noggrant.

– Jag har ännu inte så mycket info från platsen. Det är någon form av brand från en restaurangbyggnad och det är mycket rök. Vi vet inte i nuläget vart det brinner, sade inre befäl räddningstjänsten Östra Götaland, till SVT Nyheter Öst vid 17-tiden.

Enligt SVT:s reporter på plats var det stark lukt av brandrök i centrum. En stegbil hissades upp och flera rökdykare undersökte en fastighet vid Stora torget.

Polisen spärrade av delar av Stora torget och inga personer fick passera.

”Stort pådrag”

– Det är stort pådrag, ambulanser, polis och många rökdykare är på plats. Men ännu är det oklart vad som egentligen har inträffat, sade Anna-Karin Thorstensson, reporter på plats tidigare.

Östgötatrafiken meddelade att busslinjerna 3 samt 6 leddes om på grund av den befarade branden. Resenärerna hänvisades till Klostergatans hållplats, uppgav Östgötatrafiken, under sena onsdagseftermiddagen.

Strax efter klockan 18 på onsdagskvällen meddelade Östgötatrafiken att linje 3 och 6 går ordinarie färdväg igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.