Foto: Johan Paulin/Viaplay

Stjärnspäckat i Emelie Schepps deckarserie – spelas in i Norrköping

Publicerad

Skådespelaren Madeleine Martin spelar huvudrollen som Jana Berzelius i Viaplays nya thrillerserie ”Jana – Märkta för livet”. Martin har tidigare synts i filmer och serier som ”Dystopia”, ”Lea” och ”Tack för senast”.

– Det känns väldigt kul att få spela Jana. Karaktären liknar inget jag gjort tidigare. Jag har velat jobba med både Henrik och Felix länge, och är så imponerad av teamet på set, säger Madeleine Martin.

Andra klara för serien, som regisseras av Felix Herngren och Henrik Björn, är Pernilla August, Moa Gammel, Johan Ulveson och Fredrik Hallgren. Även Sigrid Johnson och Zlatko Buric har roller i serien, enligt ett pressmeddelande.

Norrköping

”Jana – Märkta för livet” baseras på Emelie Schepps första bok i den bästsäljande serien om åklagaren Berzelius och utspelar sig i Norrköping där den också spelas in.

Serien har premiär i höst.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Emelie Schepp och regissörerna Felix Herngren och Henrik Björn mer om inspelningarna. Foto: SVT/ Christian S Zetterdahl

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet